• Niet gecategoriseerd

Artikelen Over Economie

Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook “Succesvol beleggen met opties”. In het oog sprongen Aperam (+ 4,13%) en Ageas (- 2,29%). In tegenstelling tot de Brusselse sterindex wist de AEX uit Nederland 1,03% in het groen te eindigen. Uitschieters waren ArcelorMittal (+ 6,50%) en Philips (- 15,44%).

De laatste maanden hebben veel landen te maken met een uitzonderlijk hoge inflatie. In de VS en in de algemeen economisch nieuws Eurozone bereikte de inflatie het hoogste niveau in decennia, voornamelijk door hoge energieprijzen.

Heb Je Een Vraag Over Het Economienieuws? Stel Hem Hier

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? De Nikkei 225 uit Japan gaat 0,27% omlaag, terwijl de Hang Seng uit Hongkong zelfs 0,52% zakt.

Na het stopzetten van veel steunmaatregelen begin oktober is de steun vanuit het kabinet nu beperkt tot een bijdrage in de vaste lasten. Gewacht wordt op nieuwe loonsteun , die naar verwachting weer zal worden ingezet nu de nieuwe coronamaatregelen alleen maar strenger worden en langer duren. Dit jaar is ondanks een vierde coronagolf op weg economisch een zeer goed jaar voor Nederland te worden. Dagelijks tijdens de lunch een update van het belangrijkste nieuws.

Auto Dijk Uit Dokkum Neemt Autobedrijf Van Den Akker Uit Dokkum Over Tineke En Minze Van Den Akker Gaan Met Pensioen

Voor zover steunmaatregelen nodig blijven, dienen deze zich te richten op de sectoren die geen handelingsperspectief hebben en hard geraakt worden door de contactbeperkende maatregelen. Beleggers kijken uit naar inflatiecijfers uit de VS die op woensdag worden gepubliceerd. Een hoog inflatiecijfer zou de Fed ondersteunen bij de keuze om sneller de rente te verhogen.

Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een kwalitatieve en kwantitatieve stijging van het aantal dagattracties en verblijfaccommodaties nieuws IT binnen de Regio. De economie lijkt zich onverwacht snel te herstellen van de coronacrisis.

De hoge prijs en gebrekkige consumentenkennis over dit ‘nieuwe’ plastic vormen nog een drempel. Pas uw voorkeuren aan rechtsboven via het gebruikersmenu of onderaan in de pagina. Niemand zit te wachten op een ongevraagde hand op bips.

Wie wil begrijpen hoe de economie in elkaar steekt, vindt in ESB de ideale informatiebron. Al meer dan honderd jaar biedt ESB inzicht in markten overheid nieuws en argumenten voor beleid. Naast een economisch vakblad is ESB ook het communicatieplatform voor economie en beleid in brede zin.

De Europe Stoxx 600 sloot de handelsweek 0,68% hoger af. De houding en het gedrag van consumenten laten zien dat er nog een behoorlijke weg te gaan is voordat circulaire producten en diensten het nieuwe normaal worden. Alleen bij hergebruik via tweedehands producten is een acceptatie boven 50% zichtbaar.

  • De opkomst van China als economische grootmacht is de wereld ingrijpend aan het veranderen.
  • CPB-macromodel Saffier in nieuw jasje Het Centraal Planbureau heeft zijn macro-economische model van de Nederlandse economie – Saffier – vernieuwd.
  • Wilt u dagelijks het beursnieuws in uw mailbox ontvangen?
  • Dat is de inschatting van The Economist Intelligence United in een rapport.
  • Brentolie is in de afgelopen zeven jaar niet zo duur geweest en de hoge gasprijzen nopen Europese metaalbedrijven tot een noodoproep.

Het magazine staat boordevol interviews, video’s en interessante artikelen. Onze aandacht gaat deze week uit naar de oktobercijfers van de industriële productie en detailhandelsverkopen in de VS. Conclusie blijft dat we vooral het Amerikaanse inflatieplaatje euro nieuws in de gaten moeten houden. Agelopen week benadrukte de Europese Commissie nog een keer dat de druk op het prijspeil in het lopende kwartaal wellicht zijn piek bereikt. Om vanaf 2022 geleidelijk af te nemen tot 2,2%, is de verwachting.

Dit vind je misschien ook leuk...